Biografie Van Cauter Tim

Tim Van Cauter is zaakvoerder van het advocatenbureau.

Hij behaalde het licentiaatsdiploma rechten aan de Universiteit Gent in 2004 met grote onderscheiding. Daarnaast is hij houder van een ManaMa Ondernemingsrecht behaald aan de Universiteit Antwerpen in 2012 met onderscheiding alsook van een ManaMa Fiscaliteit behaald aan de Universiteit Gent in 2015 eveneens met onderscheiding.

Na zijn afstuderen in 2004 tot begin 2010 was Tim advocaat aan de balie te Brussel. Hij liep stage bij het kantoor Stibbe en was medewerker in het kantoor Liedekerke en het kantoor Loyens & Loeff. Van 2011 tot 2014 was hij bedrijfsjurist.

Sinds 1 oktober 2014 is Tim ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de Balie van West-Vlaanderen.

Gedurende 7 jaar was Tim bovendien deeltijds praktijkassistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Tim is auteur van verschillende publicaties en geeft regelmatig seminaries met betrekking tot onderwerpen die behoren tot zijn voorkeurmateries.

Seminaries

VAN CAUTER, T., “Maatopleiding uitvoering overheidsopdrachten”, Zedelgem, februari 2023

VAN CAUTER, T., “Maatopleiding uitvoering overheidsopdrachten”, Brussel, januari 2020

VAN CAUTER, T., “Rechtspraakoverzicht vastgoedfiscaliteit”, Kortrijk, november 2017

VAN CAUTER, T., “Maatopleiding de nieuwe wet overheidsopdrachten: wat verandert er voor de nutssectoren?”, Brussel, oktober 2016

VAN CAUTER, T. en VAN NESTE, S., “De aankoop van onroerend goed en de vestiging van zakelijke rechten d.m.v. een vennootschap”, Waregem, november 2015